Luotsaus 24.9.2020

Finnpilotin organisaatio uudistuu 1.10.2020

Finnpilotin luotsausalueita yhdistetään ja luotsausalueiden määrä vähenee kuudesta neljään. Luotsausalueiden johtoon on nimitetty uudet aluepäälliköt. Samalla Finnpilotiin perustetaan uusi operatiivinen johtoryhmä. Tiiviissä yhteistyössä henkilöstön kanssa suunniteltu organisaatiomuutos tulee voimaan 1.10.2020.

Finnpilotin strategiassa asiakaskeskeisyys, toimeenpanokyvyn parantaminen sekä yhdessä oppiminen ovat keskeisessä roolissa. Organisaatiouudistuksella on kaksi konkreettista, strategiasta johdettua tavoitetta:

  1. Enemmän resursseja johtamiseen ja asiakastyöhön
  2. Tehokkuutta päätöksentekoon, tiedon jakamiseen sekä kehityshankkeiden toimeenpanoon ja seurantaan

Aluepäälliköt, jotka ovat kaikki työskennelleet aiemmin alueluotsivanhimpina, tulevat keskittymään alueidensa johtamiseen ja asiakastyöhön. Vahva kosketuspinta käytännön luotsaustyöhön säilyy yhteistyöllä ammattitaitoisen ja kokeneen henkilöstön kanssa.

Uudet luotsausalueet ja aluepäälliköt

Uuden organisaatiorakenteen mukaiset luotsausalueet ja niiden aluepäälliköt ovat:

  • Perämeri, aluepäällikkö Ilkka Sipilä
  • Saaristomeri-Selkämeri, aluepäällikkö Ari Saari
  • Hanko-Helsinki, aluepäällikkö Jukka Ketonen
  • Kotka-Saimaa, aluepäällikkö Sami Saarinen

Operatiivinen johtoryhmä

Organisaatiomuutoksen myötä Finnpilotiin perustetaan operatiivinen johtoryhmä, jota johtaa luotsausjohtaja Sanna Sonninen ja jonka kokoonpanon muodostavat aluepäälliköt, kuljetusjohtaja Aki Marjasvaara, luotsinvälityksen päällikkö Jutta Heinisuo, HSEQ -päällikkö Pasi Paldanius ja viestintäpäällikkö Laura Kaustinen. Säännöllisesti kokoontuva operatiivinen johtoryhmä tehostaa päätöksentekoa ja tukee tiedonjakoa alueiden välillä. Operatiivisella johtoryhmällä tulee olemaan vahva rooli myös käynnissä olevien ja uusien kehityshankkeiden edistämisessä ja seurannassa.

Luotsintilausalueet sekä luotsiasemat tulevat säilymään ennallaan

Uusi organisaatio ei aiheuta muutoksia luotsintilausalueissa tai luotsiasemien määrässä. Finnpilotin luotsintilausalueet ovat:

  • Eteläinen luotsintilausalue: Helsinki, Emäsalo, Porkkala ja Hanko
  • Itäinen luotsintilausalue: Kotka, Hamina (Orrengrund, Haapasaari ja Santio) ja Saimaa sekä Saimaan kanava
  • Läntinen luotsintilausalue: Saaristomeri (Turku, Utö, Isokari ja Maarianhamina), Selkämeri (Rauma, Pori, Kristiinankaupunki ja Kaskinen) sekä Perämeri (Vaasa, Pietarsaari, Kokkola, Kalajoki, Raahe, Oulu, Kemi ja Tornio)

Lisätietoa organisaatiouudistuksesta antavat toimitusjohtaja Kari Kosonen, puh. 040 741 4625, kari.kosonen@finnpilot.fi ja luotsausjohtaja Sanna Sonninen, puh. 040 829 9769, sanna.sonninen@finnpilot.fi.

NÄYTÄMME SUUNTAA

Luotsauksella varmistetaan merenkulun turvallisuus ja sujuvuus Suomen karikkoisilla väylillä.

Finnpilot Pilotage Oy on valtion kokonaan omistama erityistehtäväyhtiö, jolla on lakisääteinen yksinoikeus luotsaustoiminnan tarjoamiseen Suomessa.  Luotsattavia väyliä on yli tuhat. Finnpilotin palveluksessa on noin 300 työntekijää. Vuoden 2019 aikana luotsattiin yli 25.000 kertaa ja luotsauksista kertyi lähes 500.000 luotsattua merimailia. Finnpilot Pilotage Oy:n liikevaihto vuonna 2019 oli 40,9 miljoonaa euroa ja liiketulos 2,6 miljoonaa euroa.

Kuvassa Finnpilotin alueiden uusi aluejako

Lisää luettavaa